Van der Vaart geniet: Een beetje krediet heb ik natuurlijk wel
"Je moet daar in je achterhoofd altijd rekening mee houden"

Van der Vaart geniet: "Een beetje krediet heb ik natuurlijk wel"

23-05-2014 16:13
1

Rafael van der Vaart geniet met volle teugen van zijn verblijf bij het Nederlands elftal. Daar meldde de middenvelder zich afgelopen week, nadat hij zich met Hamburger SV ternauwernood verzekerde van lijfsbehoud.

"Ik ben er wel blij mee ja", zegt Van der Vaart tegen de NOS over het verblijf bij Oranje. "Het voelt als een bevrijding na zo'n seizoen met HSV. Als je bij het Nederlands elftal komt, is het niveau hoger en er zijn spelers die prijzen hebben gewonnen, dus dan is de stemming positief. Ik voel me hier wel heel erg blij."

Voorlopig lijkt het er echter niet op dat Van der Vaart in de basisplannen van Louis van Gaal voorkomt. Wesley Sneijder krijgt op de trainingen de voorkeur, maar de routinier weet dat de bondscoach naar de vorm van de dag kijkt. "In voetbal veranderen dingen heel snel. Ik heb een goede kwalificatiereeks achter de rug."

"Onder deze bondscoach heb ik mijn beste periode bij het Nederlands elftal gehad. Een beetje krediet heb ik natuurlijk wel, maar je moet zelf bewijzen dat je het nog steeds kan, aldus Van der Vaart, die wel beseft dat de kans bestaat dat hij op de bank terechtkomt. "Ik maak me daar geen zorgen om, maar alles kan gebeuren natuurlijk. Je moet daar in je achterhoofd altijd rekening mee houden."