Ik snap dat mensen verbaasd zijn over mijn uitspraken van afgelopen zondag
"FC Utrecht moet weer een vechtmachine worden"

"Ik snap dat mensen verbaasd zijn over mijn uitspraken van afgelopen zondag"

23-05-2014 16:29

"Ik ben met goed voetbal gepromoveerd naar de Eredivisie, ik was genomineerd voor de Rinus Michels Award voor beste trainer van Nederland, dan word ik toch geen assistent bij een beginnende trainer." Was getekend: Harry van der Ham, die vijf dagen later toch is aangesteld als assistent-trainer van FC Utrecht.

Van der Ham zorgde afgelopen seizoen voor een uitmuntende prestatie door met FC Dordrecht als tweede te eindigen en de club uiteindelijk via de nacompetitie naar de Eredivisie te loodsen. De succescoach leek - zeker na zijn uitspraken van zondag - aan te sturen op een langer verblijf bij Dordt. Groot was dan ook de verrassing toen FC Utrecht vrijdag met het bericht kwam dat Van der Ham toch de rechterhand van Robbie Alflen wordt.

De plannen en visie van FC Utrecht hebben uiteindelijk de doorslag gegeven. "Ik snap dat mensen verbaasd zijn over mijn uitspraken van afgelopen zondag, maar er is niks veranderd", verklaart Van der Ham tegen Voetbal International. "Ik zou namelijk niet als assistent voor Utrecht hebben gekozen. Maar de plannen van de club spreken me erg aan. Met de staf willen we het FC Utrecht-voetbal spelen, met attractief en aanvallend spel."

"Door de gesprekken die ik heb gevoerd met Co Adriaanse, Wilco van Schaik, Frans van Seumeren en Rob Alflen, werd ik direct heel enthousiast. De taakverdeling tussen Rob en mij is helder. We zullen elkaar niet voor de voeten lopen maar versterken. FC Utrecht moet weer een vechtmachine worden. Ik kan niet wachten om te beginnen aan deze uitdaging", besluit hij.