België richting topvorm: Iedereen groeit naar zijn beste niveau toe
"Tegen Luxemburg is het resultaat niet het allerbelangrijkste"

België richting topvorm: "Iedereen groeit naar zijn beste niveau toe"

25-05-2014 23:17
5

Voor België begint de WK-voorbereiding maandag echt met een oefenwedstrijd tegen Luxemburg. Bondscoach Marc Wilmots merkt dat de gretigheid in zijn groep toeneemt. "Iedereen groeit stilaan naar zijn beste niveau toe."

"De wedstrijd tegen Luxemburg geeft ons de kans om nog enkele zaken bij te schaven op tactisch vlak", zegt Wilmots in Het Laatste Nieuws. "Om de spelers te laten kennismaken met hun tegenstander van maandag, heb ik vanavond nog een tactische bespreking gepland. Voor mij maakt het geen verschil tegen wie we spelen. Ik bereid elke wedstrijd op dezelfde manier voor."

Wat betreft de insteek is het duel van maandagavond wel anders. "We willen elke wedstrijd winnen, maar tegen Luxemburg is het resultaat niet het allerbelangrijkste. Het is vooral de bedoeling om wedstrijdritme op te doen en om ons optimaal voor te bereiden op het WK. Het doel is om op 17 juni, op de dag van de eerste WK-wedstrijd tegen Algerije, klaar te staan met een groep van 23 topfitte spelers", aldus Wilmots.

De Rode Duivels treffen op het WK naast Algerije ook Rusland en Zuid-Korea. Vriendschappelijk wordt er nog tegen Luxemburg, Zweden en Tunesië geoefend.