Nederlandse goalie: Achteraf had ik misschien bij Dortmund moeten blijven
"Ik kijk vooral terug op de mooie momenten die ik heb meegemaakt"

Nederlandse goalie: "Achteraf had ik misschien bij Dortmund moeten blijven"

26-05-2014 09:07

Dennis Gentenaar nam aan het einde van het afgelopen seizoen afscheid als actief profvoetballer. De doelman kijkt nu terug op een mooie carrière, die hij begon als derde keeper bij NEC. Bij de club uit Nijmegen werd hij in zijn beginperiode als veldspeler gebruikt tijdens trainingspartijtjes.

"Ik voetbalde toen vaak mee, ja. Ik stond toen vaak tegen Anton Janssen op het middenveld", kijkt Gentenaar in gesprek met Omroep Gelderland terug op zijn beginperiode als prof. "Daar werd ik niet zo vrolijk van. Ik ben gaan keepen, omdat ik niet zoveel wilde lopen. Maar dat moest toen wel. Ik debuteerde tegen PSV, toen Wilfried Brookhuis een rode kaart kreeg. Dat was heel onwerkelijk, want het eerste wat ik moest doen was een penalty proberen te pakken van Ronaldo."

Vanaf 2000 gaf trainer Johan Neeskens het vertrouwen, Gentenaar pakte zijn kans. Uiteindelijk speelde hij zichzelf in de kijker en dat leverde een transfer naar Duitsland op. "Er was veel belangstelling en toen Dortmund kwam, hoefde ik niet lang na te denken. Ik ging erheen als tweede keeper. Die ervaring was super."

"Daarna ging ik naar Ajax", vervolgt Gentenaar zijn verhaal. "Achteraf had ik misschien bij Dortmund moeten blijven, maar het was nog niet de topclub van nu. Ajax was dat wel. Alleen jammer dat we net geen kampioen werden en de voorronde van de Champions League niet door wisten te komen. Ik voelde me wel prettig bij Ajax."

Via VVV-Venlo en Almere City kwam Gentenaar uiteindelijk terug bij NEC. "Ik ga nu keepers begeleiden en misschien nog iets bij NEC. Daar zijn we nog over in gesprek. Ik weet niet of ik het voetbal ga missen. Dat merk ik pas als de voorbereiding weer begint. NEC is uiteindelijk mijn club. Ik ben hier opgegroeid en hier heb ik het afgesloten. Ik kijk vooral terug op de mooie momenten die ik heb meegemaakt, zoals Europees voetbal."