Stoke verbolgen na mislopen FC Utrecht-huurling: 'Straks betalen ze tien miljoen'
"Clubs in Engeland moeten nu wachten tot hij zichzelf bewezen heeft in Spanje"

Stoke verbolgen na mislopen FC Utrecht-huurling: 'Straks betalen ze tien miljoen'

26-05-2014 14:59

Stoke City is nog altijd boos. De Engelse club zag tot twee keer toe een aanvraag voor een werkvergunning voor Juan Agudelo geweigerd worden. Voor de Premier League-club zat er niets anders op dan de Amerikaan zonder contract te laten vertrekken.

De 21-jarige aanvaller kwam het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor FC Utrecht. Stoke City hoopte in die periode een werkvergunning te verkrijgen voor Agudelo, die momenteel een vrij man is na zijn vertrek bij New England Revolution. De Engelse regering stak een stokje voor dat plan en weigerde Agudelo het benodigde papiertje toe te kennen. De frustratie in Stoke-on-Trent is enkele weken later nog altijd groot.

"We zijn teleurgesteld in de sage, maar je moet die teleurstelling met tien vermenigvuldigen in het geval van de speler. Hij zal nu waarschijnlijk bij een degelijke andere club in Europa gaan spelen. De ironie is dat hij daar waarschijnlijk uitgroeit tot een succes en over een paar jaar is een Premier League-club bereid om een paar miljoen voor hem te betalen", zegt Tony Scholes, algemeen directeur van Stoke City, in The Sentinel.

"Clubs in de Engelse Premier League worden altijd bekritiseerd voor de hoge transfersommen die zij betalen. Ons wordt verteld dat de Duitsers beter zijn, net als de Spanjaarden en de Italianen. Nou, Juan Agudelo kan nu in één van die drie landen gaan spelen omdat hij geen werkvergunning krijgt in Engeland. Clubs in Engeland moeten nu wachten tot hij zichzelf bewezen heeft in Spanje en betalen dan tien miljoen pond voor hem."