Barça legt toptalent vast: Dit is een fantastische dag, ik ben erg blij
Halilovic tekent voor vijf jaar

Barça legt toptalent vast: "Dit is een fantastische dag, ik ben erg blij"

26-05-2014 15:20

FC Barcelona heeft na Marc-Andre ter Stegen opnieuw een speler vastgelegd. De Catalaanse topclub kan vanaf deze zomer over de zeventienjarige Alen Halilovic beschikken.

 

Het Kroatische toptalent tekent een verbintenis tot de zomer van 2019, maakt Barcelona via de officiële kanalen bekend. In maart van dit jaar liet de club al weten dat Halilovic naar Barcelona zou komen, maar maandag is de transfer officieel gemaakt. Halilovic zal zijn carrière in eerste instantie bij Barcelona B starten om ervaring op te doen.

Hij meldt zich op 18 juni voor de eerste training van 'B'. Voor Halilovic betaalt Barcelona 2,2 miljoen euro aan Dinamo Zagreb. Dat bedrag kan, afhankelijk van de prestaties van het talent in het eerste elftal, verder oplopen. De middenvelder speelde dit seizoen 26 competitiewedstrijden met Dinamo en scoorde daarin vijf keer.

"Ik ben erg blij dat ik de kans heb gekregen om voor de grootste club ter wereld te gaan spelen", reageert Halilovic. "Dit is een fantastische dag. Ik ben erg blij. Ik ben altijd al fan van Barcelona geweest en weet alles over de club."