Kameroen doorstaat WK-test, succesje voor jonge voetbalnatie
Gibraltar boekt oefenzege

26-05-2014 21:42

Het voetbalelftal van Kameroen heeft maandagavond een WK-test tegen Macedonië tot een goed einde gebracht. De Afrikanen wonnen het oefenduel in de Oostenrijkse plaats Kufstein met 2-0.

De doelpunten vielen pas na rust. Pierre Webó en Jean-Eric Choupo-Moting, geboren en getogen in Duitsland, waren de makers. Oud-Ajacied Eyong Enoh speelde de hele wedstrijd.

Gibraltar neemt wraak
Gibraltar heeft het eerste positieve resultaat behaald in zijn nog jonge bestaan als voetbalnatie. Het nationale elftal speelde maandagavond in Tallinn gelijk tegen Estland: 1-1. Dat was bovendien een aangename wraak. De Baltische ploeg won een paar maanden geleden op de 'Rots' nog met 2-0. Ook het eerste duel ooit, tegen de Faeröer, ging verloren (1-4).

Estland kwam in Le Coq Arena na een half uur op voorsprong door een treffer van Ragnar Klavan, voormalig verdediger van Heracles en AZ. Anthony Bardon maakte twintig minuten voor tijd gelijk. Andres Oper (ex-Roda JC en ADO) viel bij de gastheren al voor rust uit.