PSV dient officiële klacht in na mislopen van acht miljoen euro
Eindhovenaren hadden akkoord over transfersom

PSV dient officiële klacht in na mislopen van acht miljoen euro

27-05-2014 08:41
3

Rubin Kazan krijgt nog een flinke kluif aan de geannuleerde transfer van Tim Matavz. In navolging van het kamp van de Sloveense spits is ook PSV een zaak begonnen.

Matavz heeft een Russische advocaat in dienst genomen om een aanklacht bij de Russische burgerrechter in te dienen, PSV heeft op zijn beurt zijn beklag gedaan bij de Players' Status Committee van de FIFA. Volgens de Eindhovenaren heeft Rubin zich niet aan de gemaakte afspraken gehouden.

Manager operations Peter Fossen vertelt dat PSV het liever niet zover had zien komen. "Eerst hebben we geprobeerd om via de ECA tot mediation te komen met Rubin Kazan, maar dat heeft die club helaas geweigerd", zegt hij in De Telegraaf. "Daarom zijn we nu naar de FIFA gestapt, omdat Rubin een aantal formele afspraken niet is nagekomen."

PSV was met Rubin tot een akkoord gekomen over een transfersom van acht miljoen euro. Ook Matavz had een overeenkomst met de Russen, die de overgang na de medische keuring ineens afbliezen. Een verklaring daarvoor werd nooit gegeven.