Van Persie lovend: Ten opzichte van vorig jaar is dat een wereld van verschil
"Het ergste wat er is, is als iemand zegt: 'het ging eigenlijk wel goed'"

Van Persie lovend: "Ten opzichte van vorig jaar is dat een wereld van verschil"

27-05-2014 09:57
5

Bij het Nederlands elftal moeten er de komende dagen nog zeven spelers afvallen. Terence Kongolo is één van de potentiële WK-gangers die op de wipstoel zit, zeker na zijn mindere optreden tegen Ecuador.

Robin van Persie zag ook dat bondscoach Louis van Gaal vorige week halverwege ingreep door naast Kongolo ook Jordy Clasie naar de kant te halen, maar na zo'n moment wil de aanvoerder de Feyenoorders geen moed inpraten. "Het ergste wat er is, is als iemand zegt het ging eigenlijk wel goed en die ene pass was toch goed?", verklaart de spits in het Algemeen Dagblad. "Je moet die jonkies als volwassenen behandelen. Er komt toch een WK aan. Ze moeten vooral goed om zich heen kijken, dat is iets wat ik zelf tot mijn grootste kwaliteit reken."

"Ik ben niet slim geboren, maar ik heb mij wel ontwikkeld. Door mijn ogen goed open te houden", vervolgt Van Persie, die bovendien niet te kritisch op de talenten wil zijn. "Ze hebben kwaliteiten, hè. Ik heb veel mooie ballen in mijn carrière gekregen, maar die bal van Clasie tegen Ecuador was zeker één van de mooiste. En als je ziet hoe bijvoorbeeld Bruno Martins Indi open staat, hoe hij ballen aanneemt, hoe hij passt en hoe hij om zich heen kijkt. Ten opzichte van vorig jaar is dat een wereld van verschil."