Transferpraat bij Oranje: Dat is een gegeven in de voetbalwereld
"Als speler en coach moet je daarmee omgaan"

Transferpraat bij Oranje: "Dat is een gegeven in de voetbalwereld"

27-05-2014 10:05
3

Louis van Gaal zegt weinig te kunnen doen aan transferperikelen rond Oranje-internationals. Zo staat Stefan de Vrij op het punt om van Feyenoord naar SS Lazio te vertrekken.

 

Van Gaal was begin deze maand zelf het middelpunt van de aandacht met zijn contract bij Manchester United en zei toen dat het voor hem niet moeilijk was om dat te scheiden met Oranje. Voor spelers zou dat anders liggen. "Maar het is een gegeven in de voetbalwereld. De transfermarkt is open. Met dat gegeven moet je omgaan, als speler en dus ook als coach", aldus Van Gaal op het perspraatje van maandag.

"Het is niet zo’n probleem. Het gaat erom dat het niet teveel van invloed is op je spel. Daar hebben we het wel over, als dat zo is", vervolgt Van Gaal, die het trainingskamp in Portugal gebruikte om intensiever in het nieuwe systeem te trainen. "Wij zullen in principe doorgaan met dit systeem, maar dat wil niet zeggen dat het ook per se op het WK wordt gebruikt. Het gaat erom dat de spelers erin geloven. En die gaan er steeds meer in geloven."