Groningen haalt bij Ajax opvolger voor naar Ajax vertrekkende Zivkovic
Hoesen tekent in Euroborg

Groningen haalt bij Ajax opvolger voor naar Ajax vertrekkende Zivkovic

28-05-2014 16:04
10

Danny Hoesen speelt vanaf komend seizoen voor FC Groningen. De spits komt over van Ajax, bevestigt de Amsterdamse club woensdag in een persbericht.

 

Hoesen had in de Arena nog een contract tot medio 2015, waardoor de noorderlingen een afkoopsom moeten betalen. Hoe hoog dat bedrag is, is niet bekendgemaakt. In de Euroborg is hij de opvolger van de naar Ajax vertrokken Richairo Zivkovic.

Hoesen werd de tweede seizoenshelft van het afgelopen jaar aan het Griekse PAOK Saloniki verhuurd. Hij speelde tien wedstrijden in dienst van de Griekse club waarin hij één keer scoorde. Hoesen maakte op 3 oktober 2012 zijn debuut voor Ajax in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid (1-4). Hij kreeg dat duel een uitgelezen kans op de 2-2.

Vorig jaar kwam eveneens tegen een Spaanse topclub het hoogtepunt in zijn periode bij Ajax. In de Champions League maakte hij de 2-0 tegen FC Barcelona. Ajax won die wedstrijd uiteindelijk met 2-1. Hoesen speelde 44 officiële wedstrijden in het eerste van Ajax en scoorde dertien keer.