Oranje-systeem heeft geen geheimen voor Robben: Niet helemaal nieuw
Oranje-aanvaller speelde bij zijn club op meerdere posities in 5-3-2-systeem

Oranje-systeem heeft geen geheimen voor Robben: "Niet helemaal nieuw"

28-05-2014 16:14

Het 5-3-2-systeem dat het Nederlands elftal onder bondscoach Louis van Gaal uitgebreid aan het testen is in de aanloop naar het WK, is voor Arjen Robben niet nieuw. De aanvaller van Bayern München kent de speelwijze van clubcoach Pep Guardiola.

Guardiola hanteert bij de club uit Zuid-Duitsland meerdere speelstijlen en komt daardoor met zijn ploeg vaak verrassend voor de dag. Robben heeft op die manier reeds kennisgemaakt met het systeem van Van Gaal. "De speelwijze zoals we die nu oefenen bij Oranje is voor mij niet helemaal nieuw", reageert de snelle aanvaller in Voetbal International. "Bij Bayern heb ik dit seizoen ook een paar keer op deze manier gespeeld."

Bij het Nederlands elftal wordt Robben naar alle waarschijnlijkheid naast Robin van Persie geposteerd in de voorhoede. Bij Bayern bekleedde Robben echter meerdere posities. "Als tweede spits of daar vlak achter. En vanaf de rechterkant heb ik normaal gesproken ook de vrijheid om naar binnen te trekken."

"Uiteindelijk gaat het erom dat je de goede situaties op het veld creëert", vervolgt Robben zijn toelichting in het weekblad. "Dat we het van achteruit zó uitspelen dat de jongens voorin bereikt worden en iets kunnen gaan doen. Het liefst in een een-tegen-eensituatie."