'Zoet is paniek in de goal en Kuyt heeft het wel gehad, een blamage'
Mulder maakt WK-selectie

'Zoet is paniek in de goal en Kuyt heeft het wel gehad, een blamage'

29-05-2014 09:50
7

Oud-voetballer en analist Jan Mulder vindt dat onder meer Dirk Kuyt niet mee moet met het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal maakt zaterdag zijn definitieve WK-selectie bekend.

 

Op een paar posities is het nog spannend. Zo lijkt het te gaan tussen Leroy Fer en Jonathan de Guzman. "Dan gaat Fer niet", zegt Mulder tegen de NOS. "De Guzman is net iets verfijnder. Hij heeft een goede vrije trap en voorzet. Fer is meer een grandioze rommelaar. Ik ga voor het voetbal. Tonny Vilhena mag wel blijven. Een kereltje dat invalt en opeens per ongeluk een bal in het net ramt. Hij is stevig. Ik heb iets met Vilhena, maar weet niet wat. Een gevoel."

In het doel lijkt Jeroen Zoet de zekere afvaller. Daar is Mulder het mee eens. "Zoet is paniek in de goal. Dat vind ik eigenlijk ook van Jasper Cillessen, maar die valt niet af. Zoet is ook meer een reservedoelman", vindt Mulder. "Van de verdedigers zou ik Karim Rekik en Joël Veltman laten afvallen. Zwakke spelers. Veltman heeft wel een paar goede wedstrijden gespeeld en is gelijk bij Oranje gehaald. Maar daarna... Dat nieuwe systeem is ook te ingewikkeld voor hem. De anderen zijn overigens niet veel beter. Het is een kwestie van smaak."

Ook twee aanvallers mogen in de ogen van Mulder naar huis: Quincy Promes en Dirk Kuyt. "Kuyt heeft het echt wel gehad, een blamage. Met eerbied voor zijn spel. Hij is een goede speler, een klassespeler zelfs, maar zonder klasse. Ik bedoel: geen mooie voetballer. Ik ben voor beeldschoon, niet voor waardevol. Promes is iets te pril. Dan heb ik liever Jean-Paul Boëtius."