Del Bosque hakt knoop door en laat Manchester City-aanvaller thuis
Jesús Navas niet mee naar WK in Brazilië

Del Bosque hakt knoop door en laat Manchester City-aanvaller thuis

31-05-2014 08:06

Het Nederlands elftal hoeft tijdens het openingsduel van het WK geen rekening te houden met Jesús Navas. De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque heeft besloten de aanvaller niet op te nemen in zijn 24-koppige selectie.

Navas kreeg het slechte nieuws samen te horen met Ander Iturraspe en Alberto Moreno, die net als de aanvaller van Manchester City niet meegaan naar het eindtoernooi in Brazilië. Del Bosque legde zijn keuze vlak na de oefeninterland tegen Bolivia (2-0) uit aan de aanwezige media. "Het herstel van Navas is de laatste dagen goed verlopen, maar hij heeft zes weken niet gespeeld. Daarom hebben we hem verteld dat het voor hem lastig zou zijn geworden."

Wedden

Meer odds

"Ik heb Iturraspe en Moreno verteld dat zij op dit moment niet met ons mee zullen reizen, tenzij er iets gebeurt", vervolgde de oefenmeester, die nog altijd niet uitsloot dat Diego Costa meegaat naar het WK. "Om zaterdag één uur maken we een beslissing. Met Diego Costa gaat het nog steeds voorspoedig. We zullen moeten wachten op de reactie van onze medische staf."