Sneijder: Waar andere spelers verkrampen, heb ik daar geen last van
Middenvelder kan naar eigen zeggen best onder druk presteren

Sneijder: "Waar andere spelers verkrampen, heb ik daar geen last van"

31-05-2014 09:25

Als een van de meest ervaren spelers moet Wesley Sneijder het Nederlands elftal in Brazilië op sleeptouw nemen. De spelmaker van Galatasaray ziet dat echter niet als een last, maar als een mooie uitdaging.

Sneijder liet zich dit seizoen bij zijn club Galatasaray vooral gelden in de 'grote' wedstrijden. Zo was hij beslissend in het cruciale Champions League-duel met Juventus, de Turkse bekerfinale en de strijd om de tweede plaats. Volgens de middenvelder is het geen toeval dat hij zich op zulke momenten laat gelden. "Ik denk dat ik onder alle omstandigheden rustig blijf", vertelt hij aan De Telegraaf.

"Waar andere spelers in een kolkend stadion of onder immense druk verkrampen, heb ik daar geen last van", vervolgt Sneijder. "Ik geniet altijd tijdens trainingen en wedstrijden, maar de eindtoernooien geven me een onbeschrijflijk lekker gevoel. De adrenaline stoot die je daar krijgt, moet je omzetten in een topprestatie. Met de staf en alle spelers aan een missie beginnen en als hecht team naar de wedstrijden toeleven is immers het mooiste dat er is."

"De juiste focus kan ons ver brengen, dat hebben we in 2010 wel gezien. En 2012 was natuurlijk het tegenovergestelde. Als spelbepaler wil je altijd dwingend zijn, maar het is juist de kunst om ook in mindere wedstrijden een belangrijk aandeel te hebben. Je ervaring kan je daarbij helpen."