Portugal mist Ronaldo en kan tegen WK-deelnemer geen potten breken
Nachtmerrie van 2004 houdt thuisland op 0-0

Portugal mist Ronaldo en kan tegen WK-deelnemer geen potten breken

31-05-2014 23:04

Het oefenduel tussen Portugal en Griekenland heeft zaterdag geen doelpunten en dus ook geen winnaar opgeleverd. Het duel in het Estádio Nacional in Oeiras eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Portugal, dat net als Griekenland over enkele weken actief is op het WK in Brazilië, trad in eigen land aan zonder Cristiano Ronaldo. De sterspeler van Real Madrid zat net als Fabio Coentrão, zijn ploeggenoot bij de Champions League-winnaar, negentig minuten op de bank. De aanvaller kampt met een spierblessure in zijn dijbeen, waardoor het nog de vraag is of hij het eerste WK-duel haalt.

Bij de thuisploeg was Manchester United-vleugelaar Nani de gevaarlijkste man, maar ook hij kon de score niet openen. Bij Griekenland stond Kostas Mitroglou in de basis. De spits die bij Fulham amper in actie kwam wegens een blessure, moet Griekenland op het WK aan doelpunten helpen en deed een uur mee.

De Portugezen nemen het op het WK op tegen Duitsland, Ghana en de Verenigde Staten. Griekenland, dat in 2004 ten koste van Portugal het EK won, treft Colombia, Japan en Ivoorkust.