Nieuwe Ajacied: Vergelijkbare stijl, maar Lewandowski is natuurlijk beter
Milik al sinds tienerjaren vergeleken met Poolse topspits

Nieuwe Ajacied: "Vergelijkbare stijl, maar Lewandowski is natuurlijk beter"

05-06-2014 14:31
1

Al voordat Arkadiusz Milik de stap van Polen naar Duitsland maakte, werd hij vergeleken met Robert Lewandowski. Twee jaar geleden kwam de Pool naar Bayer Leverkusen en volgend seizoen voetbalt de spits voor Ajax. "We hebben een vergelijkbare stijl, maar Robert is natuurlijk beter."

Milik loste die belofte bij Leverkusen en FC Augsburg, de club waar hij aan verhuurd werd, nooit in. Toch speelde de twintigjarige aanvaller al acht interlands voor Polen. Vrijdag vormt hij tegen Litouwen een spitsenkoppel met Lewandowski.

"Ik heb al met Lewandowski samengespeeld tegen San Marino, Engeland en Ierland. De wedstrijd tegen San Marino kwam alleen te vroeg voor mij, ik was er nog niet klaar voor. Ik speelde niet bij Bayer Leverkusen en had dus geen ritme. Nu ben ik beter geworden, heb ik mezelf kunnen ontwikkelen", vertelt Milik aan Przeglad Sportowy. 

Lewandowski en Milik hebben wel overeenkomsten, vindt de nieuwe Ajacied. "We hebben een vergelijkbare stijl, maar Robert is natuurlijk beter", aldus Milik. "We trainen samen en ik probeer van hem te leren. Ik ben misschien niet zijn voorbeeld, maar ik steek wel wat van hem op."