Zlatan eert fenomeen: Er zal in mijn ogen nooit een betere speler dan hij zijn
"Waarom? Omdat hij mijn idool was en omdat hij, als voetballer, compleet was"

Zlatan eert fenomeen: "Er zal in mijn ogen nooit een betere speler dan hij zijn"

05-06-2014 14:38

Zlatan Ibrahimovic denkt niet dat het voetbal ooit een betere speler zal kennen dan Ronaldo Luis Nazário de Lima. De Zweed noemt de Braziliaanse oud-voetballer de beste speler waar hij ooit tegen gevoetbald heeft.

Rondaldo, inmiddels 37 jaar oud, kwam in zijn loopbaan uit voor clubs als PSV, FC Barcelona, Real Madrid en Internazionale. De Braziliaan won als voetballer dertien clubprijzen, met de Braziliaanse nationale ploeg legde bij in 1994 en 2002 beslag op de wereldtitel. Als voetballer scoorde Ronaldo in iets meer dan 500 wedstrijden in clubverband meer dan 350 doelpunten voordat hij in 2011 een punt achter zijn actieve loopbaan zette wegens aanhoudende fysieke problemen.

"De beste tegenstander die ik ben tegengekomen in mijn carrière? Ik heb tegen veel, heel veel goede spelers gespeeld, dus het is lastig kiezen", begint Ibrahimovic. "Maar ik zou dan toch Ronaldo noemen, 'Il Fenomeno'. Waarom? Omdat hij mijn idool was en omdat hij, als voetballer, compleet was", zegt Ibrahimovic in gesprek met Sports Illustrated. "Er zal in mijn ogen nooit een betere speler dan hij zijn."