In het kort: Ramires valt af, Champions League-deelnemer minder

In het kort: Ramires valt af, Champions League-deelnemer minder

07-06-2014 12:32
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Colombia mist Ramires op WK
Na topspits Radamel Falcao is de nationale voetbalploeg van Colombia opnieuw een speler kwijt door een blessure. De 33-jarige middenvelder Aldo Leao Ramirez mist het WK door een knieblessure. Dat maakte de Colombiaanse voetbalbond zaterdag bekend.

Stuttgart geeft miljoenen uit

VfB Stuttgart heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Daniel Ginczek. Die Schwaben hebben de 23-jarige speler overgenomen van 1. FC Nürnberg, dat gedegradeerd is naar de 2. Bundesliga. Ginczek tekent een contract voor drie jaar en kost Stuttgart 2,5 miljoen euro.

Champions League-deelnemer minder
Rode Ster Belgrado mag komend seizoen niet meedoen aan de Champions League. De Europese voetbalbond UEFA heeft vrijdag tot uitsluiting besloten omdat de Servische club betalingsachterstanden heeft. Rode Ster wordt op basis van Financial Fair Play-regels niet toegelaten tot het belangrijkste Europese bekertoernooi. De club werd afgelopen seizoen kampioen van Servië en zou daardoor instromen in de voorrondes van de Champions League.

RKC ziet nog een speler vertrekken
Goed voorbeeld doet volgen. In navolging van Evander Sno heeft ook Mitch Apau RKC Waalwijk verruild voor KVC Westerlo. De 24-jarige verdediger verlaat de Nederlandse degradant transfervrij en tekent in België een contract voor één jaar met optie. Westerlo promoveerde afgelopen jaar juist naar het hoogste niveau.

FC Oss heeft nieuwe coach

FC Oss heeft Wil Boessen vrijdag gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer. De vijftigjarige Limburger, die de afgelopen twee seizoenen Fortuna Sittard onder zijn hoede had, volgt Gert Aandewiel op als verantwoordelijke man. Hij ondertekende een contract voor één jaar. Boessen, die meer dan 400 wedstrijden in het betaald voetbal heeft gespeeld, haalde met Fortuna tweemaal de play-offs in de Jupiler League. Eerder was hij assistent en interim-coach bij VVV-Venlo.

Grenier ziet WK aan neus voorbijgaan
De Franse middenvelder Clement Grenier moet op het allerlaatste moment een streep door deelname aan het WK in Brazilië zetten. De voetballer van Olympique Lyon liep in de voorbereiding op het toernooi een blessure op en is niet tijdig hersteld voor deelname aan het WK. Didier Deschamps, bondscoach van Frankrijk, riep Remy Cabella (Montpellier) op als vervanger van Grenier.

Newcastle trekt jonge Spanjaard aan
Newcastle United heeft zicht versterkt met Ayoze Pérez. De aanvaller komt over van het Spaanse Tenerife CD en tekent een meerjarig contract bij de Engelse club. Pérez maakte afgelopen seizoen in 34 wedstrijden 16 doelpunten in de Segunda División. "Ik ben heel blij om hier te zijn en aan een nieuw avontuur te beginnen", reageert Pérez op de officiële website van de Engelse club op zijn transfer.

Burnet verbindt toekomst alsnog aan FC Groningen
Lorenzo Burnet komt ook de komende seizoenen uit voor FC Groningen. De back verlengde vrijdag zijn aflopende verbintenis bij de club met twee seizoenen, meldt FC Groningen op de officiële website. De 23-jarige Burnet staat sinds 2011 onder contract bij FC Groningen. In het verleden kwam de verdediger uit eerder voor Ajax.

Qatarees zet speeltje Málaga te koop
Málaga-eigenaar Abdullah Al-Thani heeft via Twitter laten weten de Spaanse club te verlaten wegens een gebrek aan 'respect, waardering en steun' voor zijn plannen om de club te ontwikkelen. De Qatarees is vooral gefrustreerd over de bureaucratie van de lokale overheid die zijn plannen om het stadiongebied te renoveren vertraagt. Al-Thani nam de club uit de Primera División in 2010. Málaga werd in 2012 vierde en een jaar later zesde, maar zakte dit seizoen terug naar de elfde plaats.

Celtic presenteert verrassende naam
Celtic heeft Ronny Deila aangesteld als trainer. De 38-jarige Noor werd afgelopen seizoen kampioen met het bescheiden Strømsgodset IF uit de hoogste Noorse divisie. Hij tekent een contract voor één jaar. Deila volgt Neil Lennon op, die Celtic verliet omdat de Schotse topclub te weinig geld zou hebben voor versterkingen. Deila begon zijn trainerscarrière in 2008 bij Strømsgodset en leidde de ploeg van de middenmoot naar het kampioenschap in de Tippeligaen, het eerste in 42 jaar. In 2010 won hij met de ploeg uit Drammen de beker. Strømsgodset staat momenteel tweede.

Ribéry sluit aan bij groepstraining
Het Franse kamp is optimistisch over het herstel van Franck Ribéry. De Bayern München-aanvaller kampt met een rugblessure. Vrijdag sluit hij naar verwachting aan bij de groepstraining van de Fransen. "Het gaat vrij goed met Ribéry. Het gaat veel beter. Als alles goed is, is hij van de partij in Brazilië. Het is een belangrijke stap", aldus assistent-trainer Guy Stephan.

Rooney: "Het interesseert me niks wat hij zegt"
Wayne Rooney trekt zich niks aan van de kritiek op zijn spel. Zijn voormalige teamgenoot Paul Scholes uitte onlangs openlijk zijn twijfel over de vorm van de Engelse aanvaller. "Hij was mijn ploeggenoot, maar hij is allang weg uit het team. Het interesseert mij niks wat hij zegt of wat anderen zeggen'', pareerde Rooney in Miami de kritiek. Rooney kampte in slotfase van het seizoen met een liesblessure, maar de speler van Manchester United zegt dat hij volledig is hersteld. "Ik heb hard getraind en heb geen last meer. Ik ben klaar voor het eerst duel met Italië op 14 juni."

Blatter: "Ik ben geen profeet"
Voorzitter Sepp Blatter van de mondiale voetbalbond FIFA wil vooralsnog niet in gaan op de beschuldigingen over omkoping bij de toewijzing van het WK voetbal van 2022 in Qatar. "Het enige wat ik kan zeggen tegen de inwoners van Qatar is dat we in maart hebben gezegd dat we het WK daar op dit moment niet in twijfel trekken en dat we de resultaten van het onderzoek afwachten. Ik ben geen profeet, dus we moeten afwachten en zien wat er gebeurt." De Engelse krant Sunday Times berichtte zondag dat het 'miljoenen documenten' in handen heeft die corruptie zouden bewijzen. De Amerikaanse jurist Michael Garcia onderzoekt in opdracht van de FIFA mogelijke omkoping bij de toewijzing van het WK aan Qatar.

Chili zet voet op Braziliaanse bodem
Het Chileense nationale voetbalelftal is in de nacht van donderdag op vrijdag in Brazilië aangekomen. Het team heeft zijn intrek genomen in een hotel in Confins, een plaats in de buurt van Belo Horizonte. Chili is de laatste tegenstander van Nederland in de groepswedstrijden van het WK. Het duel staat op 23 juni op het programma. In de voorbereiding speelden de Chilenen twee oefenwedstrijden, tegen Egypte (3-2) en Noord-Ierland (2-0). Oranje wordt in de loop van vrijdag ook in Brazilië verwacht.