Duitsers maken van uitzwaaiwedstrijd pas na rust een feestje
Armenië in tweede helft kapot gespeeld

06-06-2014 22:35

Duitsland heeft de fans in de laatste oefenwedstrijd voor het WK voetbal een goed gevoel bezorgd. Die Mannschaft van bondscoach Joachim Löw versloeg Armenië vrijdagavond in Mainz met 6-1. Een fel eindsprintje in de laatste twintig minuten was de Armeniërs te veel.

IAlle treffers vielen na rust. Andre Schürrle opende de score in de 52ste minuut met een handig tikje. Lukas Podolski bracht de aanvaller van Chelsea in stelling. De middenvelder van Arsenal was vlak voor de pauze in het veld gekomen voor Marco Reus, wiens enkel lelijk dubbelklapte. Hij werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht voor een scan. Of hij mee kan naar Brazilië is de vraag.

Via een rake penalty van Henrik Mkhitaryan kwam Armenië nog wel op gelijke hoogte, maar daarna ging het snel. Uitblinker Podolski hielp Duitsland weer op voorsprong, waarna Löw zijn mannen via treffers van Benedikt Höwedes, Miroslav Klose en Mario Götze (twee) zag uitlopen naar een ruime 6-1 overwinning.