'Jonge HSV-speler kreeg pistool tegen het hoofd na duel met Oranje'
Vrienden van internationals kregen problemen

'Jonge HSV-speler kreeg pistool tegen het hoofd na duel met Oranje'

07-06-2014 17:53

Hakan Calhanoglu is afgelopen oktober opgeschrikt door een heftig incident. Na afloop van de oefeninterland tussen Turkije en Nederland (0-2) zou de pas negentienjarige middenvelder een pistool tegen zijn hoofd hebben gehad.

Calhanoglu, bij Hamburger SV teamgenoot van Rafael van der Vaart, ging na de verloren EK-kwalificatiewedstrijd in de stad iets drinken met mede-international Ömer Toprak. Daar kregen vrienden van het duo ruzie met vrienden van een andere international, Gökhan Töre. Dat meldt de Duitse krant Bild.

Na gescheld en getier vertrokken de kemphanen afzonderlijk naar het hotel van de Turkse voetbalploeg. Daar klopten vrienden van Töre aan bij de kamer van Calhanoglu. Bij het binnendringen van het tijdelijke verblijf werd een pistool gericht op het hoofd van de talentvolle middenvelder. Uiteindelijk liep de zaak met een sisser af.

De betrokken voetballers hebben vooralsnog niets gezegd over de kwestie. Het is evenmin duidelijk hoe de verhoudingen tussen deze spelers sindsdien is. Turkije is in de komende EK-kwalificatiecyclus opnieuw tegenstander van Oranje.