Sevilla flirt met Turkse spelmaker; Afellay weer in de wachtkamer
Emery groot fan van Topal

Sevilla flirt met Turkse spelmaker; Afellay weer in de wachtkamer

08-06-2014 15:20
1

Ibrahim Afellay kan een overstap naar Sevilla waarschijnlijk uit zijn hoofd zetten. De Andalusiërs hebben hun oog laten vallen op Mehmet Topal, de middenvelder van Fenerbahçe.

Topal en zijn zaakwaarnemer hebben inmiddels een oriënterend gesprek met Sevilla achter de rug, meldt El Correo de Andalucía. Unai Emery is een groot fan van de Turkse spelmaker. "Hij is een heel goede voetballer, daar bestaat geen twijfel over ", aldus de trainer van Sevilla, die Topal bij Valencia al onder zijn hoede had.

In twee jaar tijd wist Topal nooit een vaste waarde te worden in Mestalla, waarna hij in 2012 naar Fenerbahçe vertrok. Met die club werd hij afgelopen seizoen kampioen van Turkije. Na het WK krijgt Topal waarschijnlijk een nieuwe kans in Spanje. Sevilla is bereid om zeven miljoen euro neer te tellen.

De flirt van Sevilla met Topal betekent slecht nieuws voor Ibrahim Afellay. De middenvelder van FC Barcelona staat ook op het lijstje van de Europa League-winnaar, die hoogstwaarschijnlijk afscheid neemt van Ivan Rakitic. Topal geniet echter de voorkeur van trainer Emery.