Ze stelen de harten van onze fans, iedereen staat achter Oranje
Nederlands elftal wint aan populariteit in Brazilië

"Ze stelen de harten van onze fans, iedereen staat achter Oranje"

08-06-2014 17:01

Het Nederlands elftal is hard bezig zieltjes te winnen in Brazilië. De selectie van bondscoach Louis van Gaal streek vrijdag neer op het trainingscomplex van het roemruchte Flamengo.

Na twee dagen is de populariteit van Oranje zienderogen gegroeid. "Flamengo is een grote club, populair door heel Brazilië. Onze supportersschare is heel trots dat Oranje voor ons trainingscomplex heeft gekozen", tekent het Algemeen Dagblad op uit de mond van Cláudio Pracownik, vice-president van Flamengo.

"Natuurlijk hoopt heel Brazilië dat onze eigen nationale ploeg geweldig presteert. Maar Oranje is altijd populair geweest in dit land en dat is zeker niet afgenomen nu ze voor Flamengo hebben gekozen", vervolgt Pracownik, die ziet dat er in korte tijd veel is veranderd bij zijn club.

"De KNVB is heel duidelijk geweest hoe het veld er uit moest zien als zij hier zouden terugkeren. Ze zijn diverse keren naar Rio de Janeiro gekomen om te helpen alles in orde te maken. Als Louis van Gaal dan tijdens een persconferentie met de internationale pers vertelt dat het hier allemaal perfect is geregeld, ben ik trots. Ook wij kennen Louis van Gaal hier, die geeft alleen een compliment als er echt aanleiding voor is. Die woorden hebben de fans van Flamengo ook gehoord. Zij staan massaal achter Oranje, reken daar maar op."

Aan de steun van de inwoners van Rio ligt het in ieder geval niet. "Als je ziet hoe de spelers met de kleine supporters van Flamengo omgaan, dan is één ding zeker: Oranje steelt de harten van onze fans. Wij van Flamengo staan vrijdag allemaal achter Oranje als ze in Salvador tegen Spanje spelen."