Frankrijk spoelt kater weg met achtklapper; Iran verlost van slechte reeks
Benzema geniet van nieuwe rol na wegvallen Ribéry: 8-0

Frankrijk spoelt kater weg met achtklapper; Iran verlost van slechte reeks

08-06-2014 23:00

Frankrijk heeft met een positieve noot afscheid genomen van het Franse voetbalpubliek. 'Les Bleus' wonnen hun uitzwaaiwedstrijd zondag tegen Jamaica met liefst 8-0.

De Fransen kregen afgelopen week een mokerslag te verduren toen bleek dat Europees voetballer van het jaar Franck Ribéry niet in staat is deel te nemen aan het WK in Brazilië wegens een rugblessure. Bondscoach Didier Deschamps maakte gebruik van het wegvallen van Ribéry door tegen de Reggae Boyz te experimenteren met een 'nieuwe' opstelling, waarin Karim Benzema de plek van Ribéry overnam, weet Voetbal International.

Olivier Giroud maakte zijn opwachting in de punt. Benzema voelde zich goed op links en bekroonde zijn duel met twee treffers en een assist. De andere doelpunten tijdens de wedstrijd in Lille kwamen op naam van Yohan Cabaye, Blaise Matuidi (2x), Giroud en Antoine Griezman (2x).

Iran maakt einde aan slechte reeks
Iran weet weer wat winnen is. De WK-deelnemer uit het Midden-Oosten klopte zondagavond Trinidad & Tobago in São Paulo: 0-2. Voor het eerst sinds vier oefenduels wist Iran weer een keer te winnen. Die zege had het mede te danken aan Reza Ghoochannejhad. De spits die in het verleden zowel in Nederland als in België actief was scoorde de tweede treffer van Iran. Ehsan Hajy Safi opende de score in Brazilië.