Vitesse-spil: Natuurlijk heb ik nagedacht en gesproken over een transfer
"De club heeft me uitgelegd dat er komend seizoen ook een goede selectie staat"

Vitesse-spil: "Natuurlijk heb ik nagedacht en gesproken over een transfer"

09-06-2014 00:01
2

Davy Pröpper verlengde onlangs zijn contract bij Vitesse. De middenvelder blijft tot 2017 in Arnhem. In gesprek met Voetbal International onthult Pröpper dat hij alle opties heeft afgewogen. Een langer verblijf in Gelderland past het best in zijn toekomstplannen.

"Natuurlijk heb ik nagedacht en gesproken over een transfer, maar ik ben hier nog niet klaar", zegt de 22-jarige middenvelder, die afgelopen seizoen voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal werd gehaald door bondscoach Louis van Gaal, in gesprek met Voetbal International. "Dit seizoen was pas mijn eerste volledige jaar als basisspeler. Ik heb mezelf altijd voorgehouden dat ik nog één zo'n sterk en misschien wel beter jaar nodig heb om een volgende stap te kunnen zetten."

"Dit seizoen is bijzonder welkom", zegt de middenvelder in het magazine. Vitesse wist Pröpper te overtuigen zijn verbintenis in Arnhem te verlengen. "De club heeft me uitgelegd dat er komend seizoen ook een goede selectie staat, waarmee we hoge ogen kunnen gooien. Daar vertrouw ik op. Ik wil net zo'n jaar beleven als dit seizoen. Als dat lukt, kan ik denken aan een volgende stap. En in dat geval kan Vitesse ook nog wat aan me verdienen", zegt Pröpper in gesprek met VI.