'Chelsea stalt voormalige basisklant van Vitesse nu op hoogste niveau in Duitsland'
Kalas nadert huurovereenkomst met 'De Geitenbokken'

'Chelsea stalt voormalige basisklant van Vitesse nu op hoogste niveau in Duitsland'

10-06-2014 14:00
5

Tomas Kalas staat wederom voor een verhuur. Na een periode op tijdelijke basis voor Vitesse actief te zijn geweest, kiest de centrale verdediger na de zomer voor een avontuur in Duitsland. 1. FC Köln hoopt de rechtsbenige mandekker op huurbasis over te nemen van Chelsea.

De Londenaren zien in Kalas een speler voor de toekomst, maar tot die tijd moet de Tsjech zich vooral tevreden stellen met diverse verhuurperiodes. Eerder verhuurden de Londenaren hem al aan het Tsjechische Sigma Olomouc, de club waar hij zijn loopbaan als professioneel voetballer startte. Afgelopen voetbaljaargang maakte Kalas zijn debuut voor de Premier League-club, waardoor er op dit moment twee optredens namens Chelsea achter zijn naam staan.

Het enige dat op dit moment ontbreekt is de handtekening van de international, klinkt het inmiddels in Duitsland. "Het contract is nog niet ondertekend, maar ik ga ervan uit dat hij naar ons komt", is sportief directeur Jörg Schamdtke zelfverzekerd over de komst van Kalas tegenover Kicker. Kalas speelde 63 competitiewedstrijden in het shirt van Vitesse en scoorde daarin een keer.