Chelsea laat oud-Vitessenaar een seizoen ervaring opdoen bij Köln
1. FC Köln maakt komend seizoen gebruik van Kalas

Chelsea laat oud-Vitessenaar een seizoen ervaring opdoen bij Köln

11-06-2014 15:53

Tomas Kalas is vanaf volgend seizoen op huurbasis te bewonderen bij 1. FC Köln. De laagvlieger uit Duitsland huurt de centrale verdediger van Chelsea. De Tsjechische verdediger stond eerder al op tijdelijke basis onder contract bij Vitesse. 

De mandekker wordt voor één seizoen aan Köln verhuurd, zo meldt Chelsea op zijn officiële website. In de afgelopen voetbaljaargang maakte Kalas zijn officiële debuut voor de Londenaren. Verder dan twee optredens kwam de jeugdinternational uiteindelijk niet. Hoofdtrainer José Mourinho acht het verstandig om Kalas voorlopig ergens anders ervaring op te laten doen, voordat hij een plek in zijn selectie inruimt voor Kalas.

In april speelde Kalas zijn eerste wedstrijd in de Premier League. Samen met Branislav Ivanovic vormde de 21-jarige Tsjech tegen Liverpool (0-2 winst) het defensieve hart van Chelsea. Ook tijdens de laatste competitiewedstrijd mocht Kalas zijn opwachtig maken. Hij startte vanaf het eerste fluitsignaal tijdens de 2-1 zege op Cardiff City.