In Duitsland opgebloeide United-flop krijgt nieuwe kans bij Pieters' Stoke
Voorhoedespeler komt transfervrij over van Hannover 96

In Duitsland opgebloeide United-flop krijgt nieuwe kans bij Pieters' Stoke

11-06-2014 16:53
3

De supporters van Stoke City kunnen komend seizoen genieten van Mame Biram Diouf. De Premier League-club, waar onder meer Erik Pieters onder contract staat, neemt de aanvaller transfervrij over van Hannover 96. Bovendien verzekerde Stoke City zich van de diensten van Dionatan Texeira.

Diouf zal op 1 juli officieel eigendom worden van de Engelse formatie, dan loopt zijn contract in Duitsland af. Diouf stond sinds 2012 onder contract bij Hannover en was met de Bundesliga-club onder meer actief in de Europa League. Daarvoor was de uit Senegal afkomstige speler eigendom van Manchester United. Bij die grootmacht kwam hij weinig aan voetballen en moest Diouf zich tevreden stellen met het spelen op huurbasis voor Molde FK en Blackburn Rovers.

Diouf, die in 2,5 jaar bij Hannover tot 26 Bundesliga-goals kwam, ondertekent een contract voor vier jaar. "Het is geen geheim dat we deze speler al langer in de gaten houden. Trainer Mark Hughes wilde hem vastleggen zodra hij hier werd aangesteld als hoofdtrainer. We hebben het vorig seizoen en in de winterstop geprobeerd en nu is het ons uiteindelijk gelukt", toont technisch manager Tony Scholes zich tevreden op de officiële website van Stoke.

Centrale verdediger Texeira komt over van FK Dukla Banská Bystrica uit Slowakije. Daarmee brengt Stoke City het totaal van aankopen voor volgend seizoen op vier. Eerder waagden Phil Bardsley en Steve Sidwell de overstap naar The Potters.