'De Jong geen prioriteit voor Newcastle, Castaignos verrassende kandidaat'
Engelse club wil eerste spits binden voordat Ajax-middenvelder in beeld komt

'De Jong geen prioriteit voor Newcastle, Castaignos verrassende kandidaat'

12-06-2014 13:49
3

Siem de Jong staat nog altijd in de belangstelling van Newcastle United. De Engelse club heeft de naam van de Ajax-aanvoerder op zijn lijstje met mogelijke versterkingen voor het komende seizoen staan. De Jong is niet de enige Nederlander op de shortlist.

Allereerst wil Newcastle zijn aanval versterken. De club is naarstig op zoek naar een spits. Bij de club vallen regelmatig de namen van Bafetimbi Gomis en Alexandre Lacazette (beiden Olympique Lyon) en Pierre-Michel Lasogga (Hertha BSC). The Evening Chronicle meldt dat Newcastle ook FC Twente-aanvaller Luc Castaignos meerdere keren bekeken heeft afgelopen seizoen. De aanvaller van de Eredivisie-club praat momenteel met Swansea City over een transfer naar de Premier League. Mogelijk steekt Newcastle daar een stokje voor.

Van het aantrekken van De Jong maakt Newcastle pas serieus werk wanneer het geslaagd is op het spitsenfront. De Ajax-voetballer wordt gezien als de perfecte vervanger van Hatem Ben Arfa. De Franse middenvelder is uit op een vertrek bij Newcastle United, nu de relatie tussen hem en manager Alan Pardew een flinke knauw heeft opgelopen. De Jong liet onlangs weten dat er eerder dit jaar contact is geweest met de club uit Newcastle. De Ajacied is in het bezit van een contract tot de zomer van 2015 in Amsterdam.