Messi baalt van open Argentijnse wond: Twintig jaar zonder prijs is veel te lang
Argentijnse aanvaller wil voetbalnatie terug op hoogste schavot schieten

Messi baalt van open Argentijnse wond: "Twintig jaar zonder prijs is veel te lang"

12-06-2014 14:09
5

Lionel Messi wil een einde maken aan de Argentijnse prijzendroogte. Het land won al jaren geen hoofdprijs meer, de laatste keer dat Argentinië het WK won is alweer 28 jaar geleden.

"In Argentinië hebben we de afgelopen twintig jaar geen grote prijs meer gewonnen", zegt Messi in The Times of India. "We waren het gastland van de Copa América in 2011, maar slaagden er niet in het toernooi te winnen. Voor een trotse voetbalnatie is twintig jaar zonder een grote prijs te lang." In 1993 greep Argentinë voor het laatst een hoofdprijs door zich tot kampioen van Zuid-Amerika te laten kronen.

"We zijn allemaal gretig om iets te presteren in Brazilië. Wie wil er geen WK winnen voor zijn land? Ik ben een Argentijn, we hebben twee WK's gewonnen. De laatste keer is alweer 28 jaar geleden, toen was ik nog niet eens geboren. Ik heb de fans niet zien feesten op straat na het winnen van de belangrijkste prijs in voetbal. Ik heb er alleen maar over gehoord. Om dat te mogen aanschouwen zou heel speciaal zijn. Maar om dat te bereiken moeten we de prijs winnen, de moeilijkste opgave die je kunt bedenken voor een voetbalploeg."