Of ik blij ben als we het WK winnen en ik niet scoor? Dat gaat niet gebeuren
Belgen zijn ongeduldig en willen aan WK beginnen

"Of ik blij ben als we het WK winnen en ik niet scoor? Dat gaat niet gebeuren"

16-06-2014 07:31
1

In België kijkt men na vier dagen van toekijken reikhalzend uit naar hun start van het WK in Brazilië. Bondscoach Marc Wilmots had in de aanloop naar de openingswedstrijd tegen Algerije goed nieuws, want hij kan beschikken over een volledig fitte spelersgroep. Ook de zaterdag uitgevallen Divock Origi en Kevin De Bruyne zijn dinsdag inzetbaar.

De Rode Duivels zijn inmiddels in Belo Horizonte aangekomen. Wilmots genoot van de eerste uren in de speelstad. "Op de training is er veel plezier en de motivatie is heel groot. Iedereen is ongeduldig om te spelen. We zijn blij dat het dichterbij komt", zegt hij tegen Sporza

Voor België is het dinsdag het eerste optreden op het WK sinds 2002. "Zenuwachtig ben ik niet, wel nieuwsgierig om te zien hoe de groep zal evolueren", aldus de bondscoach. "Ik ben wel gerust, het werk is gedaan. We willen altijd winnen, maar in voetbal kan alles."

Romelu Lukaku heeft er ook zin in. "Ik ben nog helemaal niet zenuwachtig, al doet het me natuurlijk wel iets dat de wedstrijd nu dichterbij komt. Ik kijk er echt naar uit. Hier hebben we zo lang op gewacht. Ik wil gewoon spelen nu, ik wou dat de match al maandag was. We zijn er echt klaar voor."

Van België wordt veel verwacht en ook Lukaku schept nog even wat extra verwachtingen. De spits is degene die het elftal aan doelpunten moet gaan helpen, maar hij kijkt in eerste instantie niet naar zijn eigen optredens.

"Het is twaalf jaar geleden dat België er nog eens bij is op een WK, laat ons het teambelang laten primeren. De rest is bijzaak. Die goals zijn geen obsessie. Of ik blij ga zijn als we wereldkampioen worden en ik geen goal maak? Dat gaat niet gebeuren", sluit hij tegen Het Laatste Nieuws lachend af.