Tactiek Australië lijkt duidelijk: Plekken vinden waar we Oranje pijn kunnen doen
"We hebben goede vleugelaanvallers en veel snelheid op de flanken"

Tactiek Australië lijkt duidelijk: "Plekken vinden waar we Oranje pijn kunnen doen"

16-06-2014 08:32
2

In Australië is men niet onder de indruk van de enorme overwinning van het Nederlands elftal op wereldkampioen Spanje. De 'Aussies', die zelf met 3-1 van Chili verloren, denken openlijk aan een overwinning op één van de nieuwe titelkandidaten.

"We willen echt een resultaat halen, dus we gaan proberen om de plekken te vinden waar we Oranje pijn kunnen doen", zegt Leckie. "Als we net zo goed spelen als de laatste zeventig minuten tegen Chili, hebben we zeker een kans om te winnen."

Volgens de 23-jarige middenvelder zijn de Socceroos in staat om te stunten. "Ik denk dat Chili absoluut geen rekening had gehouden met zo'n zware wedstrijd. Nederland zal dat ook hebben gezien en ons gaan analyseren. Maar we gaan hen zeker aanvallen op punten waar ze het niet verwachten. Hopelijk zijn we in staat om klinisch af te ronden, zodat we wat doelpunten kunnen maken."

De tactiek van Australië lijkt ook al duidelijk. "We hebben goede vleugelaanvallers en veel snelheid op de flanken. Met Timmy (Cahill, red.) hebben we bovendien één van de beste koppers in het voetbal. Als we een paar goede voorzetten kunnen afleveren, is het voor elk team lastig om ons af te stoppen."