Fransen tikken geprovoceerde Pogba op de vingers: Even met hem gesproken
"We moeten onszelf onder controle houden"

Fransen tikken geprovoceerde Pogba op de vingers: "Even met hem gesproken"

16-06-2014 14:01
2

De medespelers van Paul Pogba spraken in de rust van de WK-wedstrijd tussen Frankrijk en Honduras (3-0) een hartig woordje met de jonge middenvelder. De Juventus-speler liet zich provoceren door Wilson Palacios.

Het duo was betrokken bij een incident. Palacios raakte Pogba hard, de Fransman kon het niet laten daarop te reageren. De twee mochten van geluk spreken dat zij niet allebei met rood van het veld werden gestuurd. De scheidsrechter van dienst gaf beiden een gele kaart. Even later moest Palacios alsnog inrukken toen hij Pogba tegen de grond werkte in het strafschopgebied. Niet leverde dat Palacios alleen zijn tweede kaart op, Frankrijk nam via Karim Benzema tevens de leiding in de wedstrijd. De Real Madrid-spits zette de verkregen strafschop om in een doelpunt.

Pogba werd op zijn vingers getikt door zijn medespelers, onthult bondscoach Didier Deschamps. "Ik heb hem niet gewaarschuwd, maar Yohan Cabaye en Patrice Evra deden dat wel. Ze vertelden hem dat het verboden was voor ons om de wedstrijd met tien man te beëindigen", vertelt de keuzeheer. "We moeten onszelf onder controle houden en dat geldt niet alleen in het geval van Paul. Er werd een overtreding gemaakt op Paul en hij reageerde daarop."

Ook doelman Hugo Lloris sprak in de rust met de 21-jarige middenvelder. "We hebben allemaal even met Paul gesproken in de rust. Hij is nog jong, maar de boodschap voorafgaand aan de wedstrijd was dat we ons niet moesten laten provoceren", aldus de doelman van Tottenham Hotspur.

Wedden

Meer odds