Vraagtekens rondom fysieke gesteldheid Italiaans duo voor tweede groepsduel
"We kunnen hem nog geen datum in het vooruitzicht stellen"

Vraagtekens rondom fysieke gesteldheid Italiaans duo voor tweede groepsduel

16-06-2014 14:07

Bij Italië zijn Gianluigi Buffon en Mattia De Sciglio vraagtekens voor het tweede groepsduel van het WK. Beide spelers waren vanwege blessureleed afwezig tijdens de 2-1 zege op Engeland. Vrijdag wacht de confrontatie met Costa Rica.

Buffon liep tijdens de voorbereiding op het eerste duel een enkelblessure op. De Sciglio kampt met een verrekking in de kuit. "Buffon kreeg door zijn enkelblessure ook last van zijn knie. Gelukkig is dat probleem nu verholpen", citeert Sky Sports teamarts Enrico Castellacci. "Zijn fysieke gesteldheid zal in de komende dagen worden geëvalueerd. We zullen proberen om hem zo snel mogelijk fit te krijgen. We zijn optimistisch over zijn herstel." Tegen Engeland was Salvatore Sirigu de vervanger van Buffon.

Rondom De Sciglio is er meer onduidelijkheid. "We kunnen hem nog geen datum in het vooruitzicht stellen", gaat de dokter verder. "Op dit moment is hij niet in staat om de groepstrainingen te volgen. De Sciglio was eerst bezorgd dat hij het hele WK moest missen, maar dat zal niet het geval zijn. Dat is voor ons en hem een enorme opluchting."