In het kort: Benson naar Moldavië, West Ham betaalt miljoenen voor Senegalees
Oranje woensdag opnieuw in het blauw

In het kort: Benson naar Moldavië, West Ham betaalt miljoenen voor Senegalees

17-06-2014 23:59

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Benson verruilt Zwolle voor Moldavië
Spits Fred Benson vertrekt bij PEC Zwolle. De aanvaller is met FC Sheriff Tiraspol, de kampioen van Moldavië, een tweejarig contract overeengekomen. Dat meldt de NOS. De dertigjarige Benson verlaat de bekerwinnaar uit Overijssel transfervrij. Benson, oud-speler van onder meer Vitesse en RKC Waalwijk, speelde eerder in China en Polen.

Kouyaté vertrekt naar West Ham United
Chekhou Kouyaté verruilt RSC Anderlecht voor een avontuur bij West Ham United. De Belgische landskampioen ontvangt negen miljoen euro voor de Senegalese verdediger, die een vaste waarde was in Brussel. Kouyaté tekent in Londen een contract voor vier seizoenen.

Sevilla vindt vervanger voor Rakitic

Sevilla heeft zich dinsdag verzekerd van de diensten van Aleix Vidal. De 24-jarige middenvelder komt voor drie miljoen euro over van UD Almeria. Vidal tekent een contract voor vijf seizoenen bij de winnaar van de Europa League. De voetballer, die eerder uitkwam voor Espanyol, kwam tot 116 competitieduels namens Almeria. Sevilla zag afgelopen maandag Ivan Rakitic naar FC Barcelona vertrekken.

Ramsteijn slaat aanbiedingen af
Kaj Ramsteijn kan zijn loopbaan voortzetten in het buitenland. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De oud-speler van clubs als Feyenoord en VVV-Venlo vertrekt transfervrij bij Feyenoord. Afgelopen seizoen kwam hij op huurbasis uit voor Sparta Rotterdam. De krant meldt dat de 24-jarige Ramsteijn vooralsnog op geen van de aanbiedingen is ingegaan.

Oranje kleedt zich opnieuw in het blauw
Het Nederlands elftal speelt woensdag tegen Australië opnieuw in een geheel blauw tenue. De mannen van bondscoach Louis van Gaal traden in de eerste groepswedstrijd tegen Spanje ook aan in het blauw. Voor de bijgelovigen is dat goed nieuws, want het duel met Spanje werd met ruime cijfers gewonnen (1-5).

Wedden

Meer odds

Colombianen moeten het doen zonder Bacca
Colombia kan donderdag in de tweede groepswedstrijd van het WK tegen Ivoorkust niet beschikken over Carlos Bacca. De aanvaller is geblesseerd aan zijn rechterheup en heeft ongeveer tien dagen nodig om te herstellen. Daarmee komt voor Bacca ook de wedstrijd tegen Japan in gevaar. Colombia is het WK goed begonnen. De ploeg van bondscoach José Pékerman won de eerste wedstrijd met 3-0 van Griekenland.

FC Den Bosch versterkt zich met overbodige Feyenoorder
Mats van Huijgevoort speelt vanaf komend seizoen voor FC Den Bosch. De verdediger komt transfervrij over van Feyenoord en komt de Bossche selectie per 1 juli versterken. Dat meldt de Brabantse club via de officiële kanalen. Trainer Ruud Kaiser is content met de komst van Van Huijgevoort. "Mats is een talentvolle linksbenige verdediger die ik in mijn tijd als KNVB-coach al gevolgd heb voor het Nederlands jeugdelftal."

Ajax legt begeerde jeugdtrainer langer vast
Willem Weijs is ook komend seizoen te bewonderen op het trainingsveld van Ajax. De jeugdtrainer, die belangstelling genoot van Liverpool, heeft zijn contract met één jaar verlengd. "Heel erg blij met het verlengen van mijn contract. Dit maakt mij trots", zegt Weijs op Twitter. In De Limburger laat hij bovendien weten dat hij Ajax boven Liverpool stelt. "Bij Ajax breekt namelijk wel talent door en in Engeland niet veel."