FC Utrecht-aanwinst kan geluk niet op: Ik heb er ongelooflijk veel zin in

FC Utrecht-aanwinst kan geluk niet op: "Ik heb er ongelooflijk veel zin in"

Gepubliceerd: dinsdag 17 juni 2014 om 13:35di 17-06-2014 om 13:35

Ruud Boymans kijkt uit naar zijn avontuur bij FC Utrecht. De spits, die bij AZ geen rol van betekenis meer speelde, tekende dinsdag een contract voor de duur van vier seizoenen.

"Dat ik nu voor FC Utrecht ga spelen, is een heel bewuste keuze", zegt Boymans op het digitale thuis van zijn nieuwe club. "De stad, het publiek, de manier van spelen die wordt geambieerd: dat alles maakt FC Utrecht tot een club waarvoor ik heel graag wil uitkomen. Mijn opvatting is: alles begint met hard werken, inzet en wilskracht. Ik denk dat ik met die mentaliteit heel goed bij deze club pas."

Vorig seizoen wist Boymans zich als huurling in de schijnwerpers te spelen bij Willem II. Met 27 treffers had hij een groot aandeel in de promotie naar de Eredivisie. "Het afgelopen seizoen werd ik met Willem II kampioen van de Jupiler League en maakte ik 27 competitiedoelpunten. Dat was heel mooi, maar nu wil ik het laten zien in de Eredivisie. Daar heb ik ongelooflijk veel zin in."

Edwin de Kruijff, manager spelerszaken en scouting, laat weten verheugd te zijn met de aanwinst. "Wij denken dat Ruud en FC Utrecht uitstekend bij elkaar passen. Ruud is een voetballer die er, mede dankzij zijn voortreffelijke mentaliteit en verbluffende werklust, elke wedstrijd in slaagt herhaaldelijk in scoringspositie te komen. Ruud kan geweldig koppen en eenmaal in kansrijke positie, heeft Ruud de kwaliteit om het overzicht te behouden en een goal te maken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws