Pijnlijke nederlaag Portugal krijgt inktzwarte rand: Denk dat mijn WK voorbij is
Portugezen moeten mogelijk drie spelers missen in restant van groepsfase

Pijnlijke nederlaag Portugal krijgt inktzwarte rand: "Denk dat mijn WK voorbij is"

17-06-2014 13:40
5

Portugal beleefde een dramatische start van het WK in Brazilië. Niet alleen ging het land met 4-0 onderuit tegen Duitsland, ook raakte het – naar verwachting – voor het vervolg van het toernooi drie basisspelers kwijt.

Er is een goede kans dat verdediger Pepe in elk geval in de groepsfase niet meer in actie mag komen voor Portugal. De speler van Real Madrid kreeg in het duel met Duitsland een rode kaart nadat hij tegenstander Thomas Müller een lichte kopstoot gaf. Daarnaast is er ook slecht nieuws van het blessurefront. Verdediger Fabio Coentrao (Real Madrid) en aanvaller Hugo Almeida (Besiktas) moeten vrezen voor verdere deelname aan het WK.

"Ik denk eerlijk gezegd dat het WK voorbij is voor mij", zegt Coentrao, die per brancard van het veld moest in het duel met Duitsland, tegenover AS. "Ik weet vrij zeker dat het een serieuze blessure is, al hoop ik dat ik het fout heb. Helaas gebeuren dit soort dingen. Het is een trieste dag, een van de treurigste dagen van mijn leven. Maar het is pas de eerste wedstrijd en ondanks dit resultaat kunnen we nog steeds de volgende ronde bereiken."