'Negativiteit over Van Gaal breekt VI Oranje op tijdens WK'
Genee: "Derksen is niet bepaald lid van de Van Gaal-fanclub"

'Negativiteit over Van Gaal breekt VI Oranje op tijdens WK'

17-06-2014 15:32
22

Waar in Brazilië wordt gevochten om de wereldbeker, vindt in het televisielandschap ook een strijd plaats om de hoogste kijkcijfers. VI Oranje legt het vooralsnog ruim af tegen Studio Brasil van de NOS.

 

Twee jaar geleden was VI Oranje een kijkcijferkanon, maar dat is tijdens het huidige WK nog lang niet het geval. Waar twee jaar geleden gemiddeld ruim een miljoen mensen keken, zijn dat er nu ongeveer 800.000. Zondag zakte het aantal zelfs naar 491.000, terwijl Studio Brasil 1,4 miljoen kijkers had.

Mogelijk heeft de felle kritiek van Johan Derksen op Louis van Gaal invloed op de kijkcijfers. "Tja, Derksen is niet bepaald lid van de Van Gaal-fanclub", reageert presentator Wilfred Genee in het Algemeen Dagblad. "Hij zei niet dat het een waardeloze trainer is, hij vindt het een vreselijk mens. Die vergelijking met Mussolini ging wel wat ver. En dat overheerst nu bij mensen."

"Twee jaar geleden viel het Nederlands Elftal erg tegen. Dat relativerende van ons paste goed bij de sfeer van toen. Nu zijn we niet wezenlijk anders. Met onze stijl loop je wel de kans op veel kritiek. We lopen al vijftien jaar op een dunne richel. Daar kukel je weleens vanaf." Op de sociale media werd Derksen na de 5-1 zege van Nederland op Spanje gefileerd.

Genee denkt dat dat niet de belangrijkste oorzaak is. "Nu moeten we waken voor overkill. VI Oranje is er twee keer per dag. Wij zijn eigenlijk op ons sterkst bij 1,5 uur per avond. Dan kunnen we vol knallen. Het ontbreekt nu soms aan scherpte."