'Barcelona biedt 55 miljoen euro voor spits, Italiaanse club eist meer'
Catalaanse club op zoek naar nieuwe aanvaller

'Barcelona biedt 55 miljoen euro voor spits, Italiaanse club eist meer'

19-06-2014 11:24
2

Barcelona is er veel aan gelegen om de selectie voor komend seizoen te versterken met een nieuwe spits. De Catalaanse club hoopte voor een bedrag van 55 miljoen euro Gonzalo Higuain los te weken bij Napoli, maar de Italianen wensen vijftien miljoen meer te ontvangen voor de Argentijnse aanvaller, meldt Gazzetta dello Sport.

Higuain maakte in 2013 de overstap van Real Madrid naar Napoli voor een bedrag van ongeveer veertig miljoen euro. De Italiaanse club heeft dus de mogelijkheid om binnen één jaar een aanzienlijk bedrag te verdienen indien men overgaat tot het verkopen van de basisspeler.

Een vertrek is echter niet vanzelfsprekend te noemen omdat Napoli een poging heeft ondernomen om Higuain langer aan zich te binden. Indien de Argentijn een nieuwe overeenkomst zou tekenen bij de club zal hij per jaar 5000.000 euro meer verdienen, in het contract komt echter ook een gelimiteerde transfersom te staan van zeventig miljoen euro.

Higuain (26) maakte een sterke indruk in zijn eerste seizoen in de Serie A. In 32 competitiewedstrijden was hij goed voor zeventien trefers.