De Guzman lyrisch over matchwinner: Hij heeft het gewoon heel goed gedaan
PSV'er maakt indruk bij WK-debuut

De Guzman lyrisch over matchwinner: "Hij heeft het gewoon heel goed gedaan"

19-06-2014 19:09

Jonathan de Guzman toonde zich een dag na de moeizame overwinning op Australië opgelucht. De middenvelder van Swansea City erkent dat zijn ploeg een zware wedstrijd achter de rug heeft.

Nederland speelde tegen Australië een moeizame eerste helft, maar kwam toch op voorsprong via Arjen Robben. De vreugde was echter van korte duur. "Dertig seconden na de 1-0 maakten zij al gelijk. Dan weet je dat het pittig wordt", vertelt De Guzman in gesprek met het Algemeen Dagblad. "'Kort na rust komen ze ook nog op voorsprong. Ik vond het geen penalty. Het was wel hands, maar Janmaat maakte zich niet breed. Hij kon er eigenlijk niks aan doen."

In de eerste helft speelde Oranje het nieuwe 5-3-2-systeem, maar met de komst van Memphis Depay schakelde de ploeg om naar 4-3-3. "De buitenspelers hebben we heel goed gebruikt, vooral Memphis. Hij zocht steeds meteen zijn man op. Hij heeft het gewoon heel goed gedaan, een assist en een goal", vervolgt De Guzman, die met Oranje zeker is van een plaats in de achtste finales. "We zijn erg blij, door naar de volgende ronde. Het was geen makkelijke wedstrijd. Australië zette ons van de eerste tot de laatste minuut onder druk."