In het kort: WK ten einde voor Zwitser, Eindhoven haalt ex-Ajacied, 16e club Zeman

In het kort: WK ten einde voor Zwitser, Eindhoven haalt ex-Ajacied, 16e club Zeman

21-06-2014 13:55

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Zwitserland ziet Von Bergen uitvallen
Zwitserland kan in de resterende duels op het WK in Brazilië geen beroep meer doen op Steve von Bergen. De centrumverdediger heeft vrijdag in het verloren groepsduel met Frankrijk (2-5) zijn linkerjukbeen gebroken na een botsing met de Franse spits Olivier Giroud. Dat maakte de Zwitserse bond zaterdag bekend. De 31-jarige stopper zal zo snel mogelijk terug naar Zwitserland reizen waar hij verder zal worden behandeld.

Zeman vindt zestiende Italiaanse werkgever

De Tsjech Zdenek Zeman wordt de nieuwe trainer van Cagliari. Dat heeft Tommasso Giulini, de nieuwe eigenaar van de formatie uit de Italiaanse Serie A, vrijdag gezegd. De 67-jarige Zeman volgt de Uruguayaan Diego Lopez op, die werd ontslagen na het matig verlopen afgelopen seizoen. "Zeman was vanaf het begin onze topkandidaat", zei Giulini in de Gazzetta dello Sport. "Zijn stijl heeft me altijd gefascineerd. Ik weet zeker dat hij het hier goed gaat doen." Zeman, die bekendstaat om zijn zeer aanvallende voetbal, zat sinds februari vorig jaar zonder werk. AS Roma ontsloeg hem na tegenvallende resultaten. Eerder werkte Zeman sinds 1981 bij veertien andere Italiaanse clubs op verschillende niveaus.

Hannover slaat toe in Chili
De Duitse club Hannover 96 heeft de Chileense international Miiko Albornoz gecontracteerd. De speler komt over van het Zweedse Malmö FF en tekent voor drie jaar. "Dat hij met Chili actief is op het WK onderstreept zijn kwaliteiten en zijn potentie. Miiko is een speler met veel mogelijkheden en we geloven dat hij een mooie versterking is voor Hannover'", aldus technisch directeur Dirk Dufner. Chili treedt maandag bij het WK in de laatste groepswedstrijd aan tegen Nederland.

Broedertwist in Fortaleza
De halfbroers Kevin-Prince en Jérôme Boateng staan zaterdag voor de tweede keer in de WK-historie tegenover elkaar. Aanvaller Kevin-Prince, die voor Ghana uitkomt, hoopt vanaf 21.00 uur in Fortaleza wraak te kunnen nemen op het Duitsland van verdediger Jérôme. Duitsland won 4 jaar geleden in Zuid-Afrika namelijk met 1-0. Beide Boatengs zijn van Ghanese afkomst, maar groeiden op in Berlijn. Dit seizoen kwamen ze elkaar ook al tegen in de duels tussen Schalke 04 (Kevin-Prince) en Bayern München (Jérôme). Daarin lieten ze al blijken hun familieband eenvoudig los te kunnen laten. Zij hebben tijdens het WK ook amper contact met elkaar.

Nigeria wacht al veertien jaar op een zege
De jacht op een zege op het WK gaat voor Nigeria zaterdag tegen Bosnië-Herzegovina onverminderd verder. Het Afrikaanse land is na het gelijkspel tegen Iran (0-0) in het eerste groepsduel al negen WK-duels zonder overwinning, de langste reeks van alle deelnemers in Brazilië. De laatste zege dateert van 1998, toen Bulgarije met 1-0 werd verslagen. Dat was ook meteen het laatste jaar dat de 'Super Eagles' de groepsfase overleefden. In 2002 en 2010 gebeurde dat niet, terwijl het land in 2006 ontbrak. Nigeria schakelt bij een overwinning in Cuiabá direct Bosnië uit, dat het eerste duel met 2-1 van Argentinië verloor.

FC Eindhoven legt oud-Ajacied vast
Tom Boere gaat aan de slag bij FC Eindhoven. De 21-jarige aanvaller komt over van het Belgische AA Gent. Hij tekende voor drie jaar bij de Jupiler League-club. Boere, die tussen 2006 en 2012 in de jeugdopleiding van Ajax speelde, verhuisde al op zevenjarige leeftijd naar het Belgische Gent.