Transfervrije Koolwijk was bijna teamgenoot van Villa: Dat was erg jammer
Bij NEC vertrokken middenvelder had wel oren naar avontuur in Australië

Transfervrije Koolwijk was bijna teamgenoot van Villa: "Dat was erg jammer"

24-06-2014 13:18

Ryan Koolwijk leek hard op weg naar Australië. De middenvelder, die aan het einde van het afgelopen seizoen transfervrij vertrok bij NEC Nijmegen, kon zijn carrière vervolgen bij Melbourne Heart. De clubleiding blies de mogelijke komst van Koolwijk uiteindelijk af.

De beleidsbepalers van Melbourne Heart, dat inmiddels grotendeels eigendom is van Manchester City, zetten in op een 'grotere naam'. Trainer John van 't Schip, een voorstander van de komst van Koolwijk, moest zodoende die wens naast zich neerleggen. Tot teleurstelling van Koolwijk, die graag aan de slag was gegaan bij de club waar ook David Villa en Damien Duff onder contract staan.

"Dat was erg jammer, want het had me een geweldig avontuur geleken", zegt Koolwijk in gesprek met het Algemeen Dagblad over zijn misgelopen transfer. "Het is een prachtig land en ook het voetbal in de A-league wordt steeds populairder." De transfervrije Koolwijk heeft over interesse niet te klagen, vervolgt de krant.

"Er is interesse getoond uit binnen- en buitenland. Ik sta ook voor beide wel open, al is dit volgens mij wel een mooi moment om het avontuur in het buitenland aan te gaan. Ik vier nu vakantie en als ik terug ben in Nederland wil ik alle opties met mijn zaakwaarnemer Revien Kanhai goed op een rijtje zetten", besluit Koolwijk in gesprek met AD/Sportwereld.