In het kort: Den Bosch weekt Zweden los, Honduras snel bondscoach-loos
Suarez vertrekt zo goed als zeker bij WK-deelnemer

In het kort: Den Bosch weekt Zweden los, Honduras snel bondscoach-loos

24-06-2014 19:30

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Den Bosch trekt Zweden aan
FC Den Bosch heeft dinsdag overeenstemming bereikt met voetballers Kevin Kabran en Joel Qviberg. De twee Zweedse spelers komen over van Vasalunds IF, de Zweedse club waarmee FC Den Bosch een samenwerkingsverband heeft. De twintigjarige Kabran is een aanvaller. Qviberg, één jaar ouder dan zijn landgenoot, voetbalt als linkerverdediger.

Wedden

Meer odds

Honduras snel bondscoach-loos
Bondscoach Luis Fernando Suárez van Honduras wil na het WK in Brazilië zijn functie neerleggen. Dat meldden diverse media in het Midden-Amerikaanse land. Suárez zelf wil nog niets over zijn toekomst zeggen, omdat zijn ploeg in poule E nog niet helemaal is uitgeschakeld ondanks nederlagen tegen Frankrijk (0-3) en Ecuador (1-2). Woensdag wacht Zwitserland nog. Suárez heeft de nationale ploeg sinds maart 2011 onder zijn hoede.

Kuipers vierde man bij Ecuador - Frankrijk
Björn Kuipers is woensdag bij het wereldkampioenschap voetbal vierde official bij de afsluitende groepswedstrijd tussen Ecuador en Frankrijk. Dat maakte de KNVB dinsdag bekend. Noumandiez Doue uit Ivoorkust leidt het duel. Voor Kuipers wordt het zijn derde optreden bij het WK. Eerder was hij scheidsrechter bij de duels tussen Engeland en Italië en Zwitserland en Frankrijk. Frankrijk is koploper in groep E met zes punten. Zwitserland en Ecuador hebben allebei drie punten. Het nog puntloze Honduras heeft in theorie ook nog een kans op het bereiken van de achtste finales.

Elmander tekent voor twee jaar bij Bröndby
De Zweedse international Johan Elmander zet zijn carrière voort bij Bröndby. Dat maakte de Deense club dinsdag bekend. Elmander was eigendom van het Turkse Galatasaray dat hem het afgelopen seizoen verhuurde aan het Engelse Norwich City. De aanvaller tekende een contract voor twee jaar bij zijn nieuwe club. In een ver verleden was Elmander (33) actief in de Nederlandse competitie: tussen 2000 en 2002 bij Feyenoord, in het seizoen 2003/2004 speelde hij voor NAC Breda. Tussen 2004 en 2006 kwam hij al uit voor Bröndby.

Altidore mist krachtmeting met Duitsers
Jozy Altidore ontbreekt donderdag in de laatste groepswedstrijd van de Amerikanen op het wereldkampioenschap voetbal tegen Duitsland. De 24-jarige aanvaller van Sunderland is nog niet genoeg hersteld van de blessure aan zijn linkerbovenbeen die hij opliep in het openingsduel met Ghana. "Jozy maakt goede vorderingen, maar deze wedstrijd komt nog te vroeg voor hem", zegt Jürgen Klinsmann, bondscoach van de Amerikanen over de oud-speler van AZ. De Duitsers en de Amerikanen hebben donderdag aan één punt voldoende om de achtste finales te bereiken.

Excelsior test tweetal spelers
Excelsior neemt Christian Supusepa (25) op proef. Dat meldt Voetbal International. De oud-speler van onder meer Ajax staat momenteel onder contract bij ADO Den Haag. Supusepa kwam tot op heden tot 59 competitiewedstrijden namens de club. Ook FC Utrecht-aanvaller Gyliano van Velzen, voormalig speler van Manchester United en FC Antwerp, draait volgende week op proef mee bij de promovendus uit Rotterdam.

Sevilla legt middenvelder vast
Sevilla heeft zich verzekerd van de diensten van Daniel Carrico. De Portugese middenvelder werd afgelopen seizoen gehuurd van het Engelse Reading. Met de club heeft de Spaanse Europa League-winnaar nu een akkoord bereikt over een definitieve transfer van Carrico. De Portugees kwam in het verleden eerder uit voor Sporting Portugal.

Robben begint met thuiswedstrijd tegen Dost
Bayern München begint het nieuwe seizoen op 22 augustus tegen VfL Wolfsburg. De club van Arjen Robben verdedigt in komende voetbaljaargang opnieuw de nationale titel. Sinds het seizoen 2002/2003 opent de regerend kampioen de Bundesliga met een wedstrijd voor eigen publiek. Bij Wolfsburg staat Bas Dost onder contract.

John Heitinga speelt met zijn nieuwe ploeg Hertha BSC en zijn nieuwe coach Jos Luhukay tegen het Werden Bremen van Eljero Elia. International Klaas-Jan Huntelaar neemt het met Schalke 04 op tegen Hannover 96. Rafael van der Vaart begint met HSV met een wedstrijd tegen promovendus 1. FC Köln. WK-ganger Paul Verhaegh gaat met FC Augsburg op bezoek bij Hoffenheim en Roel Brouwers en Luuk de Jong ontvangen met Borussia Mönchengladbach VfB Stuttgart.

Zwijgend Spanje keert terug in Madrid
De Spaanse nationale voetbalploeg is dinsdag in betrekkelijke anonimiteit teruggekeerd in Madrid. De onttroonde wereldkampioen werd in Brazilië al in de eerste ronde uitgeschakeld na nederlagen tegen Nederland en Chili. Het team van coach Vicente del Bosque won maandag nog wel met 3-0 van Australië, maar kon hiermee het verblijf niet verlengen. De spelers stapten bij aankomst op de luchthaven Adolfo Suárez-Barajas direct in een bus en stonden niemand te woord.

Bondscoach Kroatië wil niet vertrekken
De Kroatische bondscoach Niko Kovac gaat ervan uit dat de uitschakeling op het WK geen invloed zal hebben op zijn baan. Na de nederlaag tegen Mexico op maandag (3-1) zit het toernooi erop voor de ploeg van de jonge trainer (42). "Waarom zou ik niet doorgaan? We hebben ons gekwalificeerd. Dat was het doel. Ik heb een doorlopend contract." Kovac stuitte in Brazilië op problemen waar Kroatië al jaren tegenaan loopt: het basiselftal beschikt over prima spelers, maar op de bank zit te weinig kwaliteit. "Desondanks hebben we aardig gevoetbald", verdedigde Kovac zich. "We hebben een prima ploeg en we gaan nu bekijken wat er beter moet. We hebben voldoende progressie geboekt over de laatste zes maanden."