Boze Ghanezen krijgen zin; regering stuurt 'cashvlucht' naar Brazilië
Vliegtuig met drie miljoen dollar onderweg naar Zuid-Amerika

Boze Ghanezen krijgen zin; regering stuurt 'cashvlucht' naar Brazilië

25-06-2014 11:29
18

De Ghanese regering heeft een vliegtuig naar Brazilië gestuurd, met aan boord meer dan drie miljoen dollar om de spelers van het land direct in cash te betalen. Dat maakte plaatsvervangend minister van Sport Joseph Yammin bekend.

President John Dramani Mahama heeft opdracht gegeven voor de 'cashvlucht'. Spelers hadden zich boos gemaakt over het feit dat ze niet betaald hadden gekregen. "President Mahama dook in de zaak toen de spelers zich boos maakten. Hij heeft persoonlijk met ze gesproken om ze gerust te stellen dat het geld woensdagmiddag aan ze wordt uitbetaald'', aldus de Ghanese voetbalbond.

De overheid schiet het geld voor. De voetbalbond moet de som later terugbetalen als hij geld van de FIFA heeft gekregen voor het optreden van het nationale elftal. Ghana is op het WK ingedeeld bij Duitsland, de Verenigde Staten en Portugal. Na twee duels hebben de Afrikanen een punt, waardoor winst op Portugal donderdag noodzakelijk is voor de volgende ronde. De VS moeten dan verliezen van Duitsland.