Door Fer en Depay gepasseerde Chileen nieuwste aanwinst van FC Barcelona
Chileense doelman komt vierjarig contract overeen met Spaanse topclub

Door Fer en Depay gepasseerde Chileen nieuwste aanwinst van FC Barcelona

25-06-2014 12:03
2

FC Barcelona heeft opnieuw een doelman aangetrokken. De Catalaanse club maakt woensdag op de officiële website melding over een akkoord met Real Sociedad over de transfer van Claudio Bravo.

De doelman van het Chileense nationale elftal tekent na het WK in Brazilië een contract voor vier seizoenen in Barcelona, laat de club weten. Bravo moet in Camp Nou de concurrentiestrijd aan gaan met Marc-André ter Stegen. De jonge Duitse doelman werd eerder dit jaar al door FC Barcelona vastgelegd. De twee keepers zullen in Catalonië strijden om de erfenis van Victor Valdes. De Spanjaard, sinds jaar en dag eerste keus bij Barça, besloot zijn aflopende contract bij FC Barcelona niet te verlengen.

De 31-jarige Bravo brengt de nodige ervaring met zich mee. De Chileen speelde acht seizoenen bij Real Sociedad, met de club kwam hij afgelopen seizoen nog uit in de Champions League. Bravo begon zijn actieve carrière in eigen land bij Colo Colo. In 2006 maakte hij de overstap naar Baskenland. Momenteel komt Bravo met Chili uit op het WK in Brazilië. De Zuid-Amerikaan plaatste zich met zijn land voor de achtste finales, daarin is Brazilië de tegenstander. Chili eindigde in groep B op een tweede plek achter Nederland.