Eerste sponsor staakt per direct samenwerking met Suarez, Adidas twijfelt nog
Gokkantoor: "We hebben moeten besluiten om onze samenwerking per direct stop te zetten"

Eerste sponsor staakt per direct samenwerking met Suarez, Adidas twijfelt nog

27-06-2014 11:44
3

Het bijtincident op het WK voetbal heeft niet alleen sportieve gevolgen voor Luis Suárez . Het bedrijf 888poker maakte vrijdag bekend de samenwerking met de Uruguayaanse voetballer per direct te beëindigen

"We hebben na een fantastisch seizoen een contract met Luis Suárez afgesloten. Maar na zijn actie tijdens het WK hebben we moeten besluiten om onze samenwerking per direct stop te zetten", aldus het bedrijf in een verklaring. Suárez werd donderdag door de mondiale voetbalbond FIFA voor negen wedstrijden geschorst omdat hij in de wedstrijd van Uruguay tegen Italië de Italiaanse verdediger Giorgio Chiellini in zijn schouder beet.

Eerder liet een andere sponsor van Suarez, het sportmerk Adidas, al weten de Uruguayaan even links te laten liggen. 'Adidas keurt het recente gedrag van Suarez ten zeerste af. We zullen hem nog eenmaal helpen herinneren aan de hoge gedragsstandaards die we onze spelers stellen', laat het bedrijf weten in een persverklaring. 'We plannen geen marketingactiviteiten met Suarez meer in tijdens het WK'.