Roda JC zet volgende stap en haalt voormalig Ajacied naar Nederland
Goalie stond jaren geleden in Amsterdam onder contract

Roda JC zet volgende stap en haalt voormalig Ajacied naar Nederland

28-06-2014 09:55
3

Roda JC heeft de ervaren doelman Bram Verbist aangetrokken. De 31-jarige Belg komt transfervrij over van Cercle Brugge, dat hem het afgelopen halfjaar verhuurde aan de Deense topclub Brøndby IF.

Verbist ondertekent een tweejarig contract bij de naar de Jupiler League gedegradeerde voetbalclub, meldt Roda JC zaterdag op de officiële website. Hij is na Benjamin van Leer de tweede nieuwe keeper voor de Limburgers. "Met het aantrekken van Bram Verbist zetten we de volgende stap in het renovatieproces van de selectie", zegt directeur directeur Wim Collard.

"Bram is een geroutineerde doelman met veel ervaring die, net als de club Roda JC, enorm ambitieus is", aldus Collard. Verbist speelde tussen 2007 en 2013 bij Cercle Brugge, waar hij al die tijd eerste keeper was. De Belg raakte afgelopen seizoen zijn basisplek kwijt en vertrok daarop in de winterstop naar Brøndby. Verbist is afkomstig uit de jeugdopleiding van Germinal Beerschot. Daarna kwam hij ook twee seizoenen voor het tweede elftal van Ajax uit. De goalie verdedigde verder het doel van AA Gent, KVSK Tienen en Eendracht Aalst.