Ik heb enorm genoten van die zweefgoal, ik ben nog steeds niet geland
"Want dat doelpunt is kunst, vind je niet?"

"Ik heb enorm genoten van die zweefgoal, ik ben nog steeds niet geland"

28-06-2014 10:03
1

Zijn zoon maakte misschien wel het mooiste doelpunt van het WK. De kopgoal van Robin van Persie ging de hele wereld over en wordt binnenkort vereeuwigd in een kunstwerk, gemaakt door vader Bob.

Van Persie senior is niet in Brazilië. Te druk, te massaal. In zijn rustige atelier geniet hij echter in volle teugen van de prestaties van zijn zoon. "Ik heb enorm genoten van die zweefgoal. Nog steeds. Ik ben nog niet geland", aldus de trotse vader in gesprek met De Telegraaf.

"Robin is natuurlijk een heel artistieke speler, he? Als je hem vergelijkt met sommige houthakkers op het veld, dan is hij natuurlijk wel een kunstzinnige speler, mag je zeggen. Want dat doelpunt is kunst, vind je niet? Toen hij scoorde, dacht ik meteen: die gaat de hele wereld over, die goal. Iedereen deed hem na op de foto. Ik ook. Zelfs zijn opa zette een foto op Facebook waarop hij op de grond lag. Die is 93 jaar!"

"Wat ik van mezelf terugzie in Robin? Zijn kunstzinnigheid in zijn spel. hij zei vroeger: wat mijn vader doet met zijn handen, doe ik met mijn voeten", vervolgt Bob, die nu nog niet zenuwachtig is voor het volgende duel met Mexico.

"Een uurtje voor de wedstrijd begin ik wel nerveus te worden. Als ik Robin het veld op zie komen, als aanvoerder, ben ik enorm trots. Als je hoort dat tienduizenden mensen ’Ven Pursie’ scanderen, oh man, dan krijg ik echt kippenvel", besluit Van Persie senior.