Tegenstander Oranje dankt doelman: Eén van de beste keepers ter wereld
"Hij heeft zeker drie of vier doelpunten van ons voorkomen"

Tegenstander Oranje dankt doelman: "Eén van de beste keepers ter wereld"

30-06-2014 08:05

Doelman Keylor Navas van Costa Rica was briljant. Dat zei bondscoach Jorge Luis Pinto na de winst op Griekenland na strafschoppen in de achtste finales op het WK voetbal. "Hij is een van de beste keepers ter wereld. Wij gaven hem het vertrouwen en hij was de rust zelve tijdens de penalty's."

Navas stopte de strafschop van de Griek Theofanis Gekas, waarna Michael Umane de Costaricanen naar de kwartfinales schoot. Navas had in de slopende wedstrijd, waarin zijn ploeg vanaf de 66e minuut met tien man speelde, ook al een aantal belangrijke reddingen verricht. "Dit zal hem nog meer zelfvertrouwen geven. Navas zal een nog betere keeper worden", aldus Pinto.

Bondscoach Fernando Santos van Griekenland roemde eveneens de goalie van de Ticos. "Navas was vandaag de hoofdpersoon. Hij heeft zeker drie of vier doelpunten van ons voorkomen. Zonder hem zou het resultaat van deze wedstrijd heel anders zijn geweest. Ik moet hem dus feliciteren", aldus Santos.

De geboren Portugees, van wie het contract bij de Griekse bond maandag afloopt, vond dat zijn ploeg de numerieke meerderheid in de verlenging niet goed benutte. "We begonnen de verlenging alsof het de laatste minuut was, terwijl we dertig minuten de tijd hadden."