'Van 't Schip krijgt na Villa nog een topper op leeftijd in selectie'
Lampard vroeg teamgenoot Schwarzer naar leven in Melbourne

'Van 't Schip krijgt na Villa nog een topper op leeftijd in selectie'

01-07-2014 14:45
6

Frank Lampard bewandelt mogelijk dezelfde weg als David Villa. De Engelsman vertrekt bij Chelsea en tekent wellicht een kort contract bij Melbourne City FC, de club van trainer John van 't Schip, alvorens naar New York City FC te gaan.

Villa was de eerste aanwinst voor New York City FC, een franchise van Manchester City. Ook het Australische Melbourne City is dat en de Spanjaard gaat eerst bij de club van Rob Wielaert en Orlando Engelaar voetballen, voordat hij in maart in de Major League Soccer kan beginnen.

Mogelijk dat ook Lampard straks enige tijd ter beschikking staat van trainer Van 't Schip, om daarna naar de Verenigde Staten te gaan. Chelsea-doelman Mark Schwarzer voedde de speculatie. Lampard vroeg volgens hem naar het leven in de hoofdstad van de staat Victoria.

"Ik zei dat Sydney de beste plaats was om te leven, maar ik heb hoog opgegeven over Melbourne", vertelde de voormalig Australisch international aan The World Game. "Ik houd van Melbourne, het is een geweldigde stad. Ik heb hem verteld hoe gepassioneerd de Victorianen zijn met sport."

"Er zit veel potentie in de sport in Australië en het zou ongelooflijk zijn als hij erheen gaat. Ik zei dat hij zou gaan houden van het leven daar. Het is een geweldige plek om te leven. Met die informatie liep hij weg en ik weet hoe hij is. We zullen dus wel zien", besloot Schwarzer.